Over Ons

Het bedrijf is opgericht in 1892, destijds reed opa Johannes de Letter op zijn bakfiets rond om kippen, kalkoen en konijnen op te halen. In 1915 kocht hij zijn eerste vrachtwagen met houten cabine (zie foto). Met deze vrachtwagen reed hij naar de markt van Goes om toen al als groothandelaar een volle wagen pluimvee te kopen. In 1943 nam Joseph de Letter het bedrijf over. Hij verhandelde zowel levend als geslacht gevogelte en gedurende het seizoen ook wild.

In 1953 opende hij de poelierswinkel in Clinge. Zijn zoon Hans de Letter nam het stokje over in 1973 en ging het bedrijf wild en gevogelte kopen in heel Nederland. Dit was het begin van het tijdperk als grootleverancier; leveringen aan horeca, detailhandel, poeliers en groothandels. Één van de grotere klanten in die tijd, was ook Poelier v.d. Poel uit Antwerpen, een bedrijf dat ook al jaren van vader op zoon is overgegaan.

opa Johannes de Letter met zijn eerste vrachtwagen

In 2011 nam schoonzoon Lieven Polfliet en dochter Kelly de Letter het roer over en zijn sindsdien, en met succes, hun pijlen volledig gaan richten op de retail (horeca, restaurants en instellingen). Sindsdien is het assortiment ook uitgebreid met zowel runds-, kalfs-, lams-, en varkensvlees. Met dit totaalpakket van wild, gevogelte en vlees, hebben zij hun klantenkring weten uit te breiden en naar tevredenheid weten te bedienen.

Met de 25-jarige ervaring van Lieven en Kelly, en de voorkennis van vader op zoon van meer dan 120 jaar, zit u voor de prijs en kwaliteit van vlees, wild en gevogelte nergens beter. DeLetter-Polfliet levert alles op maat verpakt naar uw wens, per stuk of bulk. Onze producten zijn altijd streng gecontroleerd door NVWA. DeLetter-Polfliet heeft sinds 1995 EU-certificering, waardoor zij door de hele Europese Unie mogen leveren en handelen.

In de regio Antwerpen, Waasland en Zeeuws Vlaanderen is onze naam, meestal verkort "de Letter" een bekende bij de horeca, cateringbedrijven en slagers. Naast de specialisatie op het gebied van wild & gevogelte, zijn wij met de jaren ook uitgegroeid tot een betrouwbare leverancier voor overige vleessoorten en gerelateerde producten. Tevens kunnen wij ook bbq-pakketten (vanaf 20 pers) samenstellen. Naast ons ruime assortiment wildproducten, kunnen wij ook diverse soorten aardappelkroketten, confituren, soorten paté en mousses leveren.

Print article